Ander acteerwerk

Mijn keuze om toneelschool te gaan doen volgde na het spelen van een hoofdrol in de Engelstalige musical ‘Tin Pan Ali’ van David Neild en Jeremy James Taylor in 1993 waar het ‘podiumvirus’ mij heeft gegrepen en tot op de dag van vandaag niet meer heeft losgelaten. De liefde voor muziek en zang werd het jaar daarop verder aangewakkerd met het vertolken van de zangpartij (lage bariton) in de Opera Buffa (solo-opera) ‘Il maestro di capella’ van de Italiaanse componist Domenico Cimarosa. Toneel en zang zijn sindsdien een onlosmakelijk onderdeel van mijn leven geworden. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van rollen die ik door de jaren heen naast mijn cabaret, kindertheater en rollen in Tv-commercials heb vertolkt.

 

HIT

HIT (Hilversumse Indoor Theatertour) komt elk jaar met een whodunit-achtig theatraal evenement. De setting kan variëren van een bruiloft tot een begrafenis, van een kerstborrel tot het afscheid van een collega. Het publiek komt een avond dineren en wordt tussen de gangen door meerdere malen in kleinere groepen getrakteerd op een korte dialoog en een monoloog van een van de negen personages. Gedurende de avond wordt steeds meer duidelijk over wat er speelt tussen deze mensen met een grote ontknoping in de vorm van een allesonthullede gezamenlijke eindscène.

2013

‘Het afscheid van Peter’

HIT2013

‘Het afscheid van Peter’ is een evenement dat bij uitstek geschikt is voor bedrijven en de zakelijke markt. Geef uw evenement een theatrale omlijsting die door z’n herkenbaarheid bij iedereen in het bedrijfsleven voor een hilarische ‘aha-erlebnis’ zal zorgen. Het is mogelijk om de voorstellingen aan uw specifieke bedrijf aan te passen om dat effect nog verder te vergroten. Voor boekingen neem contact op met Robbert-Jan Proos of Gwen de Visser via zebraevenementen@gmail.com.

2014

 ’De erfenis van de familie Verwijs’

HIT2014_digiflyer

benner-trick & treat

Trick & Treat was een dagelijks televisieprogramma op Veronica. In Trick & Treat neemt ‘Daisy’ samen met een groep acteurs de winnaars van de weekloterij Dayzers in de maling. Wanneer de grap op zijn hoogtepunt is, verlost Daisy de ‘slachtoffers’ uit hun lijden met een, bij Dayzers, gewonnen geldbedrag dat kan oplopen tot 100.000 euro.

Door de onverwachte situaties en reacties van mensen waar ik als acteur mee te maken kreeg, werd het uiterste gevraagd van mijn improvisatietalent wat bijna altijd tot hilarische situaties leidde. Het omgaan met de draagbare verborgen camera’s (knoopsgatcamera’s in kleding of tassen) en onzichtbare microfoons heeft mij veel geleerd over het werk achter de schermen en de techniek die komt kijken bij het draaien van een TV-programma. Gedurende meer dan 180 afleveringen heb ik met een team van professionele acteurs en een ervaren filmcrew altijd een mooi eindresultaat weten te halen uit de meest uiteenlopende situaties, momenten en mensen. Een uiterst leerzame ervaring om nooit te vergeten.

Een kleine greep uit een jaar lang elke dag een verborgen camera uitzending:

Leo Sparkling Leo Sparkling

Silanus 3 in 1 Syllanus 3 in 1

Voor de liefhebber staan hier nog ongeveer 50 afleveringen.

benner-overig

- In de Musical ‘het hoofd van Medusa’ speelde ik de rol van ‘Hephaistos’, de god van het vuur. Bovendien was ik de regieassistent voor deze productie. Een klein detail is dat ik al meer dan 5 jaar gelukkig getrouwd ben met mijn tegenspeelster ‘Athena’ uit deze musical, maar dat terzijde.

-  Voor ‘Blond en Blauw’ speelde ik samen met Wilma Bakker gedurende enkele maanden het variété programma ‘Rock the Boat’ op rivier cruiseschepen in Nederland.

- Naast het bovengenoemde heb ik nog een breed scala aan edelfiguratierollen gespeeld in onder andere: ‘De schreeuw van de Leeuw’, ‘GTST’, en ‘The girl with the pearl earring’.

- Hieronder mijn eerste ‘grote’ rol buiten het theater. ‘Te Hard’, een korte film van Vincent Fitz-Jim, uitgezonden in 2001. (Ja, zo zag ik er toen uit…).

http://www.olafvandeven.nl/wp-content/themes/selecta